Bio Nera Plant Tinctura Memo-Complex, 200ml, Nera Plant

Bio Nera Plant Tinctura Memo-Complex, 200ml, Nera Plant

15,00 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  
 

Bio Nera Plant Tinctura Memo-Complex, 200ml, Nera Plant

15,00 RON
+ 15,00 RON costul livrarii
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
planteco.ro
Descrierea produsului
Tinctura Memo - Complex este un produs natural cu concentratie mare de principii active.

Proprietati:

Ajuta la mentinerea starii de spirit pozitive si a bunei functionari cognitive.
Sustine memoria si performantele creierului.
Ajuta la concentrare.
Sprijina in perioadele de tensiune mentala si nervoasa.
Contribuie la relaxarea optima si la mentinerea unui somn sanatos si normal.
Stimuleaza circulatia cerebrala (oxigenarea normala a creierului), microcirculatia si metabolismul neuronal.

Recomandat pentru:

Probleme de concentrare si de memorare
Tulburarile de memorie post-traumatice si cele produse de problemele vasculare cerebrale
Stari de nervozitate, angoase, insomnii, migrene de origine nervoasa
Surmenaj fizic si intelectual, slabirea treptata a memoriei, instabilitate emotionala

Compozitie:
Alcool etilic 40% v/v, 10g amestec de plante: fructe de Aronia (Aronia melanocarpa), parti aeriene de Roinita (Melissa officinalis), parti aeriene de Saschiu (Vinca minor), parti aeriene de Ventrilica (Veronica officinalis) - cate 2g fiecare; parti aeriene de Rozmarin (Rosmarinus officinalis), frunze de Salvie (Salvia officinalis) - cate 1g fiecare.

Anticancerigene si detoxifiante, fructele de Aronia cresc vitalitatea datorita bogatiei si concentratiei mari de vitamine si substante nutritive pe care le contin. Ultimele studii au dovedit ca acest fruct contribuie la mentinerea sanatatii creierului, imbunatateste functiile cerebrale, previne pierderile de memorie, pierderea echilibrului si a coordonarii. In plus, el intareste sistemul imunitar, echilibreaza metabolismul si scade nivelul hormonilor de stres. Aronia inhiba dezvoltarea cheagurilor de sange si aterosclerozei, putand preveni chiar si Alzheimer-ul.

Potrivit unor teste realizate in SUA, in comparatie cu alte 276 de alimente, fructul de Aronia se situeaza pe locul 1 din punct de vedere al valorilor antioxidante, avand cea mai mare valoare ORAC (Capacitatea de Absorbtie a Radicalilor de Oxigen - o modalitate de masurare a puterii unui antioxidant de neutralizare a radicalilor liberi).

Roinita are efecte invioratoare asupra psihicului, antidepresive, favorizand gandirea optimista, amplificand tonusul psihic si mental. Rezultatele experimentale privitoare la folosirea Roinitei in tratarea unor tulburari cum ar fi depresia, anorexia psihica (cu reversul sau - bulimia), angoasele de tot felul au fost mai mult decat incurajatoare. Aproximativ 40% dintre cei care au urmat tratamentul cu aceasta planta contra tulburarilor emotionale mentionate au resimtit o ameliorare clara a starii lor psihice.

Planta este un excelent calmant nervos, fiind recomandata pentru durerile de cap care apar pe fond de stres si de suprasolicitare, pentru insomnie, pentru tulburarile digestive care apar pe fond nervos, pentru tulburarile de memorie post-traumatice, precum si petru tulburarile de memorie produse de problemele vasculare cerebrale. S-a dovedit si un bun remediu pe termen lung contra Alzheimer-ului (reduce starea de agitatie si imbunatateste memoria). In tratamentul acestei boli, Roinita e folosita si pentru aromaterapie.

Roinita este cea mai eficienta metoda naturista de eliberare a stresului (alaturi de sunetul de ploaie si de uleiul esential de Lavanda). Extractul de Roinita poate imbunatati durata si calitatea somnului pentru persoanele care sufera de nervozitate si insomnie. Studiile arata ca adultii care timp de 4 saptamani au luat 30 ml de extract de Roinita obtinut prin presare la rece au avut un comportament anxios mult redus si un somn mai linistit. Un alt studiu recent ii dezvaluie acestei plante inca o utilitate: Roinita creste capacitatea de concentrare si de rezolvare a sarcinilor. Cercetarea a fost derulata la Universitatea Northumbia din Anglia, unde elevii au fost testati cateva saptamani. Cei care au folosit aceasta planta au raspuns mai bine la teste decat cei care au luat placebo (substanta fara nici un efect) si au fost mai calmi si mai concentrati in timpul examenelor.

Saschiul stimuleaza circulatia cerebrala (oxigenarea normala a creierului) si metabolismul neuronal, amelioreaza rezistenta neuronilor la hipoxie (stare patologica constand in scaderea cantitatii de oxigen in tesuturi). Vincamina continuta de aceasta planta mareste debitul sanguin al capilarelor cerebrale, este vasodilatatoare, relaxeaza musculatura neteda din peretele arterelor, previne tahicardia neurovegetativa si este utila in hipertensiune arteriala.

Saschiul este folosit pentru imbunatatirea memoriei, dar si in ischemii cerebrale, dupa traumatisme cranio-cerebrale, sechele ale accidentelor vasculare cerebrale si tulburari circulatorii retiniene. Planta alunga durerile de cap, stimuleaza efortul intelectual, imblanzeste degenerescenta senila, combate ametelile in convalescente si anemii sau in cazul pierderii memoriei. Sachiul este considerat cel mai bun remediu pentru persoanete in varsta cu probleme de circulatie cerebrala, care dau semne de pierderi ale memoriei si de boala Alzheimer.

Ventrilica se utilizeaza pentru intarirea si imbunatatirea memoriei, mai ales in perioadele cu activitate intelectuala deosebita. Ea stimuleaza memoria si fortifica nervii si este deosebit de utila persoanelor care se confrunta cu probleme de concentrare.

Ventrilica e de mare ajutor in combaterea nervozitatii care provine din suprasolicitare intelectuala. Preotul elvetian Künzle recomanda celor care trebuiau sa depuna o activitate intelectuala deosebita sa bea ceai calmant din aceasta planta inainte de culcare. El stimuleaza memoria si indeparteaza senzatia de ameteala. Amestecata cu radacina de telina (in infuzie), Ventrilica inlatura debilitati nervoase si stari melancolice.

Un alt preot marturisea ca avea lapsusuri mari, acestea ameliorandu-i-se dupa 14 zile cu ceai de Ventrilica amestecat, in parti egale, cu Coada-calului, cate 2 cesti pe zi. „Chiar in timpul predicilor imi scapau cuvinte importante. Devenisem nesigur si nervos. Plantele m-au ajutat incredibil de repede.

Frunzele de Rozmarin contin ulei volatil cu aroma puternica, stimulatoare. Planta adaptogena si antioxidanta, Rozmarinul previne imbatranirea celulara. Datorita continutului ridicat in flavonoide, ea stimuleaza circulatia cerebrala si microcirculatia, este eficienta in afectiuni neurologice, vertij, migrene, anxietate si depresii.

Pentru reglarea sistemului nervos, Rozmarinul este un neegalat tamaduitor, fiind numit si „iarba aducerii-aminte. La scolari, studenti si adultii cu munca de birou, Rozmarinul imbunatateste memoria si capacitatea de concentrare. In Grecia antica, planta avea o astfel de formidabila reputatie ca imbunatateste memoria, incat studentii adesea iti puneau crengute de Rozmarin in par cand studiau pentru examene. Si ultimele cercetari au aratat ca performanta cognitiva se imbunatateste cand un compus din Rozmarin este absorbit in sange. In plus, aceasta planta este benefica in insomnii, in stari de nervozitate, angoase, migrene de origine nervoasa, dureri de cap, anxietate. Amelioreaza instabilitatea emotionala, oboseala prelungita, slabirea treptata a memoriei si surmenajul fizic si intelectual.

Salvia reprezinta un complex fitochimic cu efect sinergic tonifiant, antioxidant, estrogenic, analgezic si antiinflamator. La nivelul sistemului nervos, planta trateaza palpitatiile, surmenajul psihic, tulburarile de memorie, stresul, astenia, oboseala, ametelile. Salvia mareste capacitatea de concentrare si inlatura oboseala mentala.

Azi, cand cerem dovezi stiintifice pentru orice afirmatie legata de sanatate, ne minunam de scrierile renumitului naturopat medieval John Gerard. In anul 1597, el afirma ca , , Salvia este in mod deosebit buna pentru cap si creier si stimuleaza nervii si memoria’’. Si Nicolas Culpeper, un alt reputat fitoterapeut scria, in anul 1652, ca , , Salvia vindeca memoria, anima si trezeste simturile’’.

Numeroase studii recente derulate de Centrul de Cercetare pentru Plante Medicinale (MPRC) al  Universitatilor din Newcastle si Northumbria (Marea Britanie) au demonstrate virtutile deosebite ale Salviei privind stimularea  memoriei si tonifierea creierului. Oamenii de stiinta au intreprins si alte experimente prin care au ajuns la concluzia ca administrarea Salviei la bolnavii suferinzi de maladia Alzheimer are ca efect inhibarea acetilcolinesterazei, o enzima care distruge acetilcolina din creier. Prin analize de laborator, s-a constatat ca bolnavii care sufera de Alzheimer au un nivel extrem de scazut al acetilcolinei. Se deschide astfel o noua oportunitate pentru in tratarea acestei boli.
Utilizare:
Recipient de sticla violet cu picurator, a 200ml.

Uz intern:

Adulti: cate 1 lingurita diluata in 50 ml de apa sau ceai, de 3-4 ori pe zi, in cure de minimum 3-4 saptamani.

Copii intre 1 si 3 ani: un sfert de lingurita diluata in 50 ml de apa sau ceai, de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: ½ lingurita diluata in 50 ml de apa sau ceai, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor carora le este interzis/limitat consumul de alcool, sau care prezinta alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.