Bio Nera Plant Tinctura Endocrino-Complex, 200ml, Nera Plant

Bio Nera Plant Tinctura Endocrino-Complex, 200ml, Nera Plant

15,00 RON
Localizare:
Traseu sugerat:  
 

Bio Nera Plant Tinctura Endocrino-Complex, 200ml, Nera Plant

15,00 RON
+ 15,00 RON costul livrarii
Detalii de livrare la magazin
spre magazin »
planteco.ro
Descrierea produsului
Tinctura Endocrino - Complex este un produs natural cu concentratie mare de principii active.

Proprietati:

Promoveaza echilibrul hormonal al femeii.
Stimuleaza glanda pituitara (hipofiza) si tiroida.
Ajuta la mentinerea starii de calm si de confort la menopauza.
Stimuleaza fertilitatea.
Oxigeneaza tesuturile organelor genitale.
Previne aparitia tumorilor hormono-dependente.
Diminueaza simptomele asociate sindromului premenstrual.

Recomandat pentru:

Infertilitate (atat la femei, cat si la barbati)
Afectiuni ale aparatului reproducator al femeii (disfunctii ovariene,  noduli mamari etc. )
Tulburari menstruale (ciclu prelungit, sangerari excesive,  absenta menstruatiei, menstre dureroase, prelungite, insotite de simptome neplacute: umflarea si durerea sanilor etc. )
Tulburari care insotesc menopauza (bufeuri, transpiratii, palpitatii, osteoporoza, uscaciune vaginala) sau andropauza (disfunctia erectica)

Compozitie:
Alcool etilic 40% v/v, 10g amestec de plante: parti aeriene de Napraznic (Geranium robertianum), flori de Trifoi-rosu (Trifolium pratense) - cate 2g fiecare; parti aeriene de Coada-calului (Equisetum arvense), parti aeriene de Coada-soricelului (Achillea millefolium), parti aeriene de Lucerna (Medicago sativa), frunze de Salvie (Salvia officinalis), seminte de Schinduf (Trigonella foenum graecum), mladite de Zmeur (Rubus idaeus) - cate 1g fiecare.

Cunoscut in medicina populara romaneasca drept Ciocul-cucoarei sau Ciocul-berzei,  Napraznicul  a devenit un remediu apreciat dupa ce si-a dovedit proprietatile curative in cazul unor afectiuni intestinale, genitale, herpetice etc.   Germaniul, alaturi de fitohormonii din compozitie joaca un rol important si in vindecarea afectiunilor care apar la nivelul aparatului reproducator, in special cel al femeilor. Fitohormonii sunt, practic, hormoni vegetali continuti de plante care seamana foarte mult cu hormonii feminini (estrogenul si progesteronul) din punct de vedere al compozitiei chimice.

In cazul femeilor, administrarea suplimentelor cu Napraznic sau consumul plantei sub alta forma (in special cea de ceai) duce la rezultate foarte bune in ceea ce priveste combaterea chisturilor ovariene, tratarea fibromului uterin, reglarea tulburarilor menstruale (ciclu prelungit, sangerari excesive etc). De asemenea, prin capacitatea de stimulare a ovulatiei si de oxigenare a tesuturilor organelor genitale, Napraznicul isi dovedeste utilitatea inclusiv in tratarea infertilitatii, atat la femei, cat si la barbati.

Extractul din Trifoi-rosu este o sursa naturala de fitoestrogeni cu rol in reglarea disfunctiilor menopauzale, precum si in prevenirea aparitiei tumorilor hormono-dependente si a mastodiniilor  (durerilor mamare). Acesta poate reduce semnificativ bufeurile la femei in menopauza. Intrucat in aceasta perioada riscul de osteoporoza este semnificativ, unele studii arata ca extractul de izoflavone din Trifoiul- rosu poate incetini pierderea osoasa si chiar stimula densitatea minerala la femeile aflate in premenopauza (sindrom care precede menopauza).

Trifoiul-rosu stimuleaza aparitia fluxului menstrual in caz de amenoree si regleaza ciclurile neregulate si dureroase. In cazul barbatilor, trifoiul previne formarea tumorilor maligne, infuzia consumata zilnic fiind indicata pentru prevenirea cancerului de prostata. Substantele din aceasta planta blocheaza  enzimele despre care se crede ca favorizeaza acest tip de cancer.

Trifoiul-rosu are un efect puternic in redarea echilibrului prihoemotional, substantele din aceasta planta actionand asupra sistemului nervos central si indepartand consecintele stresului si ale oboselii. Descoperiri recente arata ca preparatele de Trifoi-rosu sunt si un agent de stimulare a imunitatii organismului si ar ajuta la renuntarea la fumat.

Coada-calului se recomanda ca adjuvant in tratarea chisturilor ovariene. Planta este un remediu si pentru mentinerea calciului in organism si pentru prevenirea osteoporozei care se instaleaza la majoritatea femeilor in primii cinci ani dupa intrarea la menopauza. Aceasta demineralizare osoasa are drept cauza un dezechilibru hormonal, care conduce la eliminarea calciului din oase. Pulberea de Coada-calului reduce durerile si previne crampele menstruale. Are efecte antihemoragice puternice si permite refacerea rapida dupa sangerarile abundente din timpul ciclului menstrual, fiind una din cele mai bune solutii in anemia post-hemoragica.

Cu un puternic rol diuretic, Coada-calului elimina doar surplusul de apa din organism, nu si mineralele. Baile fierbinti de picioare cu infuzie combinata de Coada-calului, regleaza activitatea glandelor sudoripare.

Coada-soricelului are actiune asemanatoare progesteronului, fiind foarte utila in cazul menstruatiilor abundente sau tulburarilor de menopauza. Planta regleaza fluxul menstrual, atenueaza simptomele dismenoreei, diminueaza hemoragiile menstruale ori sangerarile de la nivelul mucoasei vaginale. Previne aparitia cancerului de col uterin. In plus, Coada-soricelului diminueaza simptomatologia din perioada de premenopauza si grabeste eliminarea bacteriilor vinovate de candidoza si infectii urinare.

Cu efecte benefice si asupra digestiei, planta este recomandata ca remediu natural in tratarea si vindecarea bolilor aparatului urinar, constipatiei, cancerului genital, durerilor menstruale, lipsei menstruatiei, inflamatiilor ovarelor, chisturilor ovariene, osteoporozei, oboselii, gastritei, gingivitei, anorexiei, hemoroizilor, enterocolitei, durerilor renale, viermilor intestinali si starilor de nervozitate.

Lucerna are proprietati antihemoragice, antianemice, remineralizante. Considerata un super-aliment datorita ariei largi de substante nutritive pe care le contine. Pulberea de Lucerna ajuta la dizolvarea cheagurilor din sange si previne sangerarile abundente. Se recomanda dupa o interventie chirurgicala, in caz de menstruatie abundenta sau in rani care nu se inchid. Clorofila din compozitia acestei plante, considerata si un dezodorizant natural, are un puternic efect antibacterian, accelereaza vindecarea ranilor, stimuleaza, in acelasi timp, cresterea tesuturilor noi si scade riscul infectiilor. Folosita pentru detoxifierea si intarirea ficatului, fortificarea si purificarea sangelui, pulberea de lucerna se constituie intr-un intaritor si tonic general al sistemului imunitar. Poate fi folosita cu succes si in tratarea osteoporozei.

Salvia se recomanda pentru echilibrarea nervoasa si hormonala. Ea contine un complex de vitamine, printre care vitamina A, B, vitamina C, minerale precum calciu, potasiu, magneziu, fier, zinc si sodiu, fiind un adevarat izvor de substante folositoare organismului. Se remarca prin multe proprietati benefice, cea mai cunoscuta fiind aceea de a diminua transpiratia (efect antisudorific pronuntat).

Salvia are proprietati coleretice, carminative, estrogene, antiseptice si usor astringente. Ea inhiba cancerul de san, stabilizeaza tulburarile de menopauza, combate infertilitatea, opreste lactatia, stimuleaza pofta de mancare si previne parodontoza. Se recomanda in special pentru a echilibra sistemul hormonal si pe cel nervos, pentru a stimula memoria si activitatea cerebrala. In medicina noastra traditionala se foloseste cu bune rezultate ca adjuvant in disfunctii ovariene, balonari gastro-intestinale, in sporirea secretiei bilei, in diabetul zaharat, in circulatia defectuoasa a sangelui, in astm bronsic si dischinezie biliara.

Schinduful regleaza activitatea hormonala a femeilor. Pe langa diosgenina, aceasta planta contine si izoflavon, un hormon care are efect estrogenic asupra organismului. Semintele de Schinduf  lupta impotriva diabetului; ele scad considerabil concentratia de glucoza in sange, dar si nivelul de colesterol si pot, in acelasi timp, sa reduca rezistenta la insulina.

Infuzia combinata de Schinduf este de mare ajutor pentru mentinerea sanatatii femeilor de varsta a treia. Planta previne eliminarile masive de calciu care duc la aparitia osteoporozei, mentine tonusul tesuturilor, ceea ce ajuta la prevenirea prolapsului (in special uterin). Prin reglarea activitatii endocrine, Schinduful preintampina aparitia cancerului mamar si ovarian. De asemenea, ajuta la pastrarea fortei musculare, aspect foarte important in contextul acestei varste. Administrarea semintelor de Schinduf in perioada alaptarii este extrem de benefica, caci ajuta la sporirea cantitatii de lapte. In plus, aceasta planta o ajuta pe mama sa-si mentina sanatatea, imbunatatindu-i apetitul si metabolismul.

Mladitele de Zmeur sunt un adevarat elixir contra afectiunilor genitale la femei, inclusiv a cancerului ovarian. Ele reprezinta o sursa bogata de fitoestrogeni, substante care ajuta la reglarea nivelului progesteronului si la stimularea functiei ovariene, putand astfel sa imbunatateasca fertilitatea. Extractul de Zmeur este eficient si in eliminarea chisturilor ovariene, care duc la aparitia menstrelor dureroase, prelungite si insotite de simptome neplacute cum ar fi balonarea, umflarea si durerea sanilor. De asemenea, extractul de Zmeur este indicat si in prevenirea fibroamelor uterine, precum si a tulburarilor menstruale: menoragia (sangerari abundente), metroragia (sangerari intre menstre), dismenoreea (dureri la menstruatie) sau amenoreea (intarzirea inexplicabila a menstruatiei).
Utilizare:
Recipient de sticla violet cu picurator, a 200ml.

Uz intern:

Adulti: cate 1 lingurita diluata in 50 ml de apa sau ceai, de 3-4 ori pe zi, in cure de minimum 3-4 saptamani.

Copii intre 1 si 3 ani: un sfert de lingurita diluata in 50 ml de apa sau ceai, de 2 ori pe zi.

Copii peste 3 ani: ½ lingurita diluata in 50 ml de apa sau ceai, de 2 ori pe zi.

Contraindicat persoanelor carora le este interzis/limitat consumul de alcool, sau care prezinta alergie/hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

 

Galerie

Păreri
Intrebari&Raspunsuri

Prețurile și informațiile de pe paginile noastre sunt furnizate de magazinele partenere și au caracter informativ, unele erori pot apărea. Imaginile produselor au caracter informativ, uneori pot include niște accesorii care nu sunt mereu incluse în pachetul de baza. Informațiile aferente produsului (imagine, descriere, preț) se pot schimba fără notificare prealabilă. Compari.ro nu își asumă responsabilitate pentru eventualele greșeli.